RSS

Tracking

След като толкова много написах за планове, цели и предизвикателства, мисля, че дойде време и аз да се заема с тези неща по-основателно. В главата ми се въртят доста планове и задачки, които не знам как да ги подредя. Ще се опитам да направя това тук. Затова създавам нова страница, където ще записвам мислите си и ще се опитвам да ги подредя. А знаете ли защо се захванах с това точно сега? Току що приключих доста гадна сесия. И въпреки че „минусът“ не е толкова голям, реших просто да затворя масите и да се занимавам с нещо друго (ще има и резултатите от днешната ми сесия – вижте категория „Sessions“, но това ще е малко по-късно).

Общо взето в момента разделям живота си на три основни сфери:

  1. Осигуряване на прехраната на семейството си – задължителен и важен елемент;
  2. Покер – по-скоро за удоволствие и раздвижване на ума;
  3. Социална дейност – това пък какво ли е?

Няма да говоря за работата си тук – не съм направила блога, за да пиша за работа. Не за това иде реч. Надявам се чрез поставянето на цели и предизвикателства да осигуря един допълнителен инструмент за справяне със задължителните неща, като прехрана. Т.е. бих искала да стана по-успешен играч, което за сега не се получава.

Социалните дейности, естествено, доста страдат от увлечеността ми.

Както писах в краткото ръководство, много е важно да формираш определени навици. Колкото и да звучи откачено да си запишеш, например, всяка сутрин да правиш някакви упражнения, оказва се, че ако не го спазваш след някой друг ден си казваш: „Ами, за какъв дявол ми е всичко това? Нека още малко да поспя“. Ако запиша нещо и не само някъде в някой изгубен тефтер, а тука – къде вие, читателите ми, някой ден можете да ме запитате: Правиш ли всичко това, което написа? Ооо, естествено всеки може да излъже и да  каже: Разбира се, правя го. Но, ако се замислим малко, кого ще излъжем по този начин – вас ли? Неее, себе си – а има ли някакъв смисъл да лъжеш себе си? Разбира се, не ви призовавам: Хайде да си напишем цели и задачи и да ги отмятаме. Не, в никакъв случай. Просто искам да го направя за себе си и нека има някакъв контрол.

И така, разбрах, че всичко, което писах, превеждайки ръководствата на Schnitzelfish, се отнася не толкова до покера, колкото до живота. Освен това, всичко е толкова свързано, че не може да се намери ясна граница…

А ако говорим за социалния ни живот – май, никакъв го няма. Работа – дом – компютър. Това сякаш е целият ни живот.

Но нека се върнем към самата тема: цели и предизвикателства. Реших да си поставя определени цели. Може би още не съм ги формулирала съвсем ясно и не знам, какво ще се получи от всичко това. Но ако не опитам, няма и да разбера, нали?

Основните ми цели са насочени към формиране на определени навици и подобряване на играта ми, което да ми позволи да се качвам по лимитите, а не да „вися“ все на едно и също място. За тази цел ще направя 2 файла: един ще бъде тракинг на времето и дейностите ми (формиране на навици), другият – ще бъде нещо като преглед на представянето ми по масите – просто статистика.

Ще сложа линковете към тях тук (след като ги направя), а пък вие можете да наблюдавате, как се справям (или не се справям).

Е, речено – сторено. Нека се хванем на работа!

 

Advertisements
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: