RSS

Игра със спекулативна ръка срещу колинг-стейшън

13 Май
Игра със спекулативна ръка срещу колинг-стейшън

Искам да споделя една статия на Jonathan Little, която е подходяща за турнирни играчи (и не само – колинг-стейшън си е колинг-стейшън където и да е). Това е анализ на една ръка, играна от негов ученик. Преводът е от първо лице – а именно, от лицето на треньора.
Ще намерите оригинала на статията тук: Playing junk against calling stations
„Един от моите ученици наскоро игра тази ръка, която илюстрира една ключова концепция, която трябва да овладеете до съвършенство, ако искате да преуспеете в no-limit hold’em.
Ето и ситуацията:
  • блиндовете са 50/100
  • ефективни стакове са 20 000
  • ранен етап на турнир с бай-ин $500
  • опонентът е известен като лууз-играч, пръскащ пари колинг-стейшън
  • Опонентът рейзва до 300, Хиро от бутона колва с 7s-6s, Блиндовете фолдват
Мисля, че този кол е отличен. Би трябвало да колвате префлоп с широк диапазон от едноцветни конектори, едноцветни аса и високи чифтове, когато сте с дълбоки стакове, особено срещу някой, който е неспособен да фолдне която и да е готова маргинална ръка след флопа. Въпреки че обикновено ще губите вашите 300 чипа, когато пропуснете, ако флопнете премиум ръка, ще спечелите много пари.

Флопът е Ad-Ts-9d.

Първоначалният рейзър чеква и Хиро чеква бихайнд.
Когато първоначалният рейзър чеква, малко е вероятно той да има премиум ръка, защото повечето играчи залагат с най-добрите си ръце. Това „ограничава“ диапазона на първоначалния рейзър до топ-пеър с лош кикър. Знаейки това, трябваше ли Хиро да заложи, за да накара колинг-стейшъна да фолдне ръка, която няма чифт на този борд, нещо като K-Q или слаб чифт, например, 5-5? Не мисля така. Твърде вероятно колинг-стейшъна да колва с която и да е ръка, в която той смята, че има поне малко потенциал. Ако смятате, че вашият опонент ще колва вашия залог на флопа с ръце, като 5-5, вие трябва да продължите да залагате на търна и ривъра, за да го накарате да фолдне, но това не е добра идея, когато опонентът, като този, лесно би могъл да държи ръка, като А-2, която никога няма да фолдне при каквато и да е агресия. Ако първоначалният рейзър беше по-близък до стандартен опонент, мисля, че бетът на флопа би бил напълно подходящ, по-специално защото Хиро тук има гътшот и бекдор флъш дроу, тъй като много играчи могат да бъдат накарани да фолднат техните ръце като топ-пеър до ривъра.
На търна идва Jc. И отново и двамата играчи чекват.
Когато на търна се появява вале нашия Хиро трябва да отстъпи. По всяка вероятност колинг-стейшъна вече има някаква маргинална ръка, която той няма да фолдне при бет на търна и ривъра.
На ривъра идва 2с и бордът сега е Ad-Ts-9d-Jc-2c.
Колинг-стешъна чеква, както и нашия Хиро. Опонентът показва As-8d и печели малък пот от 750 чипа.
Да следваш плана и да се предадеш е единствения начин за игра, когато се изправиш срещу колинг-стейшън.
Когато имате ръка без шоудаун стойност, би трябвало да залагате само, когато очаквате опонентът да фолдне прилична част от неговия диапазон. В тази ситуация, единствените ръце, които един колинг-стейшън ще фолдне, са ръце без чифт, като К-3 (която може да бъде фолдната още преди флопа) и 5-4 (която 7-6 бие). Срещу повечето компетентни играчи залогът на ривъра би имал смисъл, но срещу колинг-стейшън, да се предадеш е правилният начин за игра.
Забележете, че този път колинг-стейшъна имаше ръка, която изобщо не планираше да фолдне при какъвто и да е залог. Като отстъпи Хиро загуби само 3 големи блинда, което е нищожна част от неговия стак от 20 000 чипа. Няма нищо увлекателно в това просто да чекваш и да се предадеш, когато нямате нищо, но това най-често е най-доброто отиграване срещу някой, който едва ли ще фолдне срещу залог.
Ако статията ви хареса, ще ви хареса и моят интерактивен сайт за покер тренировки  PokerCoaching.com. Тук можете да проверите себе си в над 1000 интерактивни теста и да учите играта с мен. Ако искате да качите играта си до следващото ниво,  PokerCoaching.com е за вас.“
Рекламата на сайта я оставям – мисля, че така е редно.

Advertisements
 

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: