RSS

Как да се справим с диапазони и какво да правим с тях

12 Май

Може би това звучи наивно, но, четейки книгата Applications of NLH и играейки, без да съм се запознала подробно с всякакъв вид диапазони, установих, че понякога изобщо не знам, какво да правя в определени ситуации. За това реших да ги подредя според позициите и действията. За мен това ще бъде от голяма полза, надявам се и за някой друг ще е полезно.

1. Диапазони за отварящ рейз и колд-кол по позиции

Отваряме от UTG

По принцип, няма много неща, които можем да правим от УТГ, освен да фолднем, да отворим и да се чудим след това, какво и какво да правим при противодействие. Но нека първо да започнем с отварящ рейз – пръв в пота.

Отваряме с диапазон 13,9%

Смятам, че не е много консервативен диапазон – на 6 макс работи доста добре, въпреки че с 33 – 55 често си на тръни, но, щом хората казват, че това е оптимално, така да бъде.

Отваряме от МП

Отваряме с диапазон от 17,9%. Добавила съм към този диапазон и колд-кола срещу отварящ рейз от УТГ. Мисля, че те наистина трябва да са заедно – все пак, когато си на междинна позиция и има действие преди теб, което само едно, не е лошо да знаеш веднага, как да реагираш. Предполагам, е ясно, че всичко оцветено е отварящия рейз (основно в синьо). Останалите цветови комбинации, където ги има, са за колд-кола според позиции, които отварят.

Диапазон за колд-кол е 8,5%.

Отваряме от СО

Тук нещата са по-комплексни. Имаме редица „неприятели“ преди нас и се наложи да прилагам цветни комбинации, които, надявам се, са разбираеми.

И така, отваряме от СО с диапазон от 23,7%. Можем да колд-колнем отварящия рейз от UTG и МР. И ето как изглежда всичко това:

Тук мога само да кажа, че основния цвят на колд-кола е зелен с добавка на два вида ръце за ОР от УТГ и ОР от МП. Иначе, те почти изцяло съвпадат. Това означава, че тези ръце НЕ влизат в друг диапазон. Например, при ОР от МП ние няма да колваме с QQ и 65s – те отиват по други направления.

Отваряме от BU

Тук имаме много противници преди нас и диапазоните са по-шарени. Но забележките, указани по-нагоре, си остават. Диапазонът за отваряне е 47,5%.


Тук символът * означава, че с тези ръце понякога ще колд-колваме, но понякога те ще се използват за други цели – ще рейзваме с тях.

Отваряме от малкия блинд (SB)

Тук, след нас няма кой знае какво, но преди нас – има много. Нещата стават малко по-сложни и по-широки. Диапазонът за отваряне е 36,3%

Напомням отново, че трябва да се обърне внимание на цветовете за колд-кол!

Големия блинд

Естествено, той не отваря. Той, горкия, вече е вкарал пари и само чака да види какво да прави с всичките тези навлеци преди него.

Следващите диапазони са за колд-кол според позициите за отваряне – ние няма как да отворим, и за сега говорим само за пасивни действия, които не винаги са лоши.

За днес – толкова! Има още много картинки с много объркващи цветове, но за това ще пиша утре!

Advertisements
 
Вашият коментар

Posted by на 05/12/2015 in pankratt

 

Етикети: ,

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: