RSS

Session review – 6.05.2014

06 Май

След като преминах през видеото за фокусиране на Шницелфиш и видеото за очаквания дял, видях, че няма как да взимам правилни решения и да оставам в пълна концентрация, докато играя на 8 маси. Ест, назад. Пуснах само 2 маси с условие да гледам, анализирам и взимам правилни решения. Така че сесията ми няма голям обем, но играта ми беше доста добра.

Освен това установих, че дори и да играеш само на 2 маси, пак няма време да направиш някакви изчисления – те се правят при прегледа на сесията, или трябва да ги оттренираш тези неща предварително. Така че, играта на много маси, макар и е увлекателна, не е предпоставка за взимане на правилни решения, освен ако вече знаеш какви са те. Освен това, ако гледаш да внимаваш, няма как да ти е скучно дори и на 2 маси – винаги има за какво да помислиш.

И така, ето и резултатите от моята малка по обем сесия:

SR-6.5.14

Избрах за анализ 4 ръце – ето ги

А сега да ги разгледаме от гледната точка на очаквания дял и дали са правилни взиманите решения:

1 Ръка: KdQc: префлоп действията са стандартни – отварящ рейз от СО, платен от опонент със стряскащи статистики: VPIP 63 PR 21. На флопа човека просто решава да влезе ол-ин. С оглед на ръката му – не го обвинявам – просто перфектно си е ударил стрейта. Но да видим какво казва Equilab и дали колът ми е правилен. При тези обстоятелства имаме следните изходни данни:

EqKQ

А ето и изчисленията:

EqKQ_Calc

Е, в крайна сметка се видя, че имах късмет, но срещу толкова широк диапазон с 2 чифта няма как да не колна. А в действителност, ако стесним диапазона на опонента спрямо дадения борд, не беше правилно да колна този ол-ин, имах само 18% очакван дял. Но това, разбира се, разбрах чак сега, когато направих нужните изчисления. На място нямаше как да го направя.

2-ра Ръка: KdQh – тук опонентът е напълно непознат, това е първата му ръка и прави мин-рейз от първа ранна. Удрям съвсем приличен топ пеър и добър кикър и тъй като съм извън позиция, решавам да хвана линията чек/кол. На търна излиза доста безполезна карта, и тъй като смятам, че опонента ще продължи да рейзва (но нямам в същност такава информация), решавам да направя чек/рейз – вече за стойност. Опонента не се плаши – плаща; картата на ривъра е еднакво опасна и за двама ни, но няма как да не му искам ол-ин в тази ситуация.

3-та Ръка: тази ръка беше проблемна за мен; тук съм пак срещу онзи опонент 63/21. На търна решавам да се откажа, като загубя само 8ББ, въпреки, че изчисленията показват, че колът щеше да бъде правилен. Не знам, може би е така, но тук имах само 2 абсолютно чисти аута – 2-те дами (4% очакван дял от търна до ривъра – никак не са достатъчни), мисля, че всички останали аутове не са толкова чисти и повече помагат на опонента ми, отколкото на мен.

4-та Ръка: 77 – УТГ прави мин-рейз, който решавам само да колна. Статистиките на опонента са 29/9 (доста пасивен). На флопа той пропуска да направи продължаващия си залог – това си е негова грешка (аз изцяло пропускам, дори мислено вече се сбогувам с ръката) и аз чеквам бихайнд. На търна идва перфектна за мен карта и тъй като не виждам никаква нужда от защита – само колвам закъснелият му продължаващ залог. Ривъра може би завършва някакви дроуа, но явно не и на опонента. Тук възникват въпроси: с какво е рейзнал префлоп? защо е рейзнал на седмицата и на ривъра? какво са те за него – било е блъф?

И накрая, една спорна ръка на pankratt: дали колът на флопа с тази ръка и този борд е печеливш?

Ks9s

Опонентът му има статистики 26/9 (леко лууз, но пасивен)

Какъв е необходимият очакван дял при тези условия:

Пот: Цена: НОД:
$         2,87 $         1,76 38%

Очаквания дял спрямо диапазона на опонента е:

 

ОчДялК9

А ако отидем по-нататък и стесним диапазона спрямо борда, имаме следния резултат:

ОчДялК9-1

Тук имаме 39%, което е повече от 38%, така че колът в този случай е правилен.

Това е за днес. Оказва се, че пълноценният анализ на ръцете не е толкова лесен и бърз. Така че, по-малко ръце – но по-качествено!

Успех по масите!

 

 

 

Advertisements
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: