RSS

The complete guide to motivation (5 – Motivation to grind)

15 Апр

Честно казано, въобще не разбрах, за какво могат да ни послужат така наречените списъци с желания (от предния пост). Но може би някой някога ги е правил? Аз не съм..

„5. Мотивация за грайнд

Знам, че мнозина от вас се „борят“ с мотивация за грайнд, нека тук да навлезем в детайли. Това действително е една трудна тема, защото има множество различни причини и съответно много различни решения. Аз ще наблегна на няколко често срещани такива.

Но преди да се задълбочим, задайте си един въпрос: Защо не съм мотивиран за грайнд? „Не знам, не е достатъчно добре“, защото дълбоко в себе си знаете, че трябва да намерите време да помислите за това и да намерите тази причина.

Една от често срещани причини е, че вие играете покер, за да печелите пари, това е всичко, за което мислите. Вероятно, това не е достатъчно добре. Ако отговорът на въпроса „защо играя покер“ е да правя лесни пари, върнете се към упражненията за визията от стъпка 1 и намерете по-висока цел за това, което правите. Без подходяща цел, действително е трудно да останеш мотивиран.

Друга причина е, че нямате огромни амбиции в покера. Това също е свързано с раздел 1, където споменах, че ако нямате голяма и увлекателна визия, вероятно няма да бъдете силно мотивиран. Ако това е така, идете и прочетете за визията си. Необходимо е да имате променяща се визия с високи цели, ако искате да получите енергията, която е необходима, за да грайндите повече.

А какво ще кажете за скуката и отегчението? Отегчавахте ли се някога от грайнда и ви е трудно да направите обем? Е, тук е вашата грешка. Не можете да промените играта, но МОЖЕТЕ да промените начина, по който гледате на нея. В този случай, трябва да измислите начин да направите покера по-забавен и увлекателен за вас, например, чрез включване на цели в сесиите ви (съсредоточете се върху специфичните течове в играта ви и се опитайте да ги коригирате, или върху нова стратегия, която се опитвате да приложите). За повече информация за това прегледайте моята серия видеа относно „Да се научим да учим“ за покерстратеджи.

А може би се притеснявате да започнете грайнда, защото сте в даунсуинг? В този случай имате психологически проблеми, с които не мога да ви помогна, но прегледайте някои материали от Erik Stenqvist или Jared Tendler по тази тема.

Друго нещо, което обичам да правя е да погледна върху покер-сесии като върху едно игрище. Това може да помогне, особено, ако нямате проблеми с много учене за покера. Основната идея е, че разглеждате сесиите като възможност да приложите и тествате това, което сте научили по-рано (всеки ден се каня да направя точно това – направих си най-различни помощни таблички, схеми и алгоритми – крайно време е да ги изпробвам, но като си пусна масите, май забравям за всичко това), за да видите кое работи, а кое – не. С този подход вие ще ставате все по-добри и по-добри с всеки изминал момент, когато играете покер-сесията си – това не звучи непреодолимо? Мнозина клиенти съобщиха, че след като научат нещо, те наистина много са въодушевени да играят сесиите си, за да видят как концепциите работят в действие – защо не опитате и вие?

Хубавото е, че тази концепция може да се приложи и в други сфери на живота. Можете да я използвате в университета, в работата, в спорта, в храненето, в самоусъвършенстването… Всеки път, когато „поемате“ някой материал, можете да го проиграете и да го изпитате, за да видите, как работи.

Пропуснах ли нещо? Отговорете ми с реплика относно тази концепция и ще бъда щастлив да ви отговоря и да обновя това ръководство.

ДЕЙСТВИЯ:

  1. Разберете, какво ви възпира да грайндите
  2. Намерете решение за това (можете да използвате едно от моите решения)
  3. Ако решението не работи добре за вас, опитайте друго. След това – пак друго. Опитвайте се, докато намерите това, което работи.

А ето една табличка: Мотивация за грайнд и мотивация за учене

Advertisements
 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: