RSS

The quick guide to motivation… (16 – end)

11 Апр

„16. Инвестиране в себе си

Инвестиране в себе си е решаващ аспект във всяка сфера от живота ви. Това е най-добрата възможна инвестиция, която въобще можете да направите, тъй като тя има най-голямата стойност – тя ви помага да просперирате по-бързо. Тя има по-добра възвръщаемост от която и да е друга инвестиция, в злато, акции или бизнес. Порастване като личност е безценно.

Чрез инвестиране в себе си ще бъдете способни да овладявате опрделени умения по-бързо, да изучавате концепции, за които не бихте имали шанс в противен случай (или това би ви отнело доста повече време да ги прецените), а ценността на инвестицията обикновено ще е доста по-голяма, отколкото стойността й.

Тук споменавам много една важна концепция: стойност (разходи) спрямо ценност. Хората обикновено мислят за разходи: „Ох, бих се записал за тази тренировка, но тя струва толкова много!“. Но рядко отделят време да помислят за това, каква с голяма ценност могат да се сдобият от нещо такова. Разбира се, ако отидете и купите един шоколад, това няма да ви струва цяло състояние. Вероятно ще получите удоволствие от това, но вашата продуктивност ще се намали и + отгоре на всичко можете да се почувствате още по-гладни и ще трябва да похарчите повече пари за храна.

Но ако например вземем една частна тренировка, нещата са МНОГО различни. Ако плащате 50$ за тренировка, много е вероятно треньорът ви да намери и поправи слабите места в играта ви по-бързо, отколкото, ако бихте го направили сами. Отгоре на всичко, той може да ви даде някакво домашно и да ви покаже, как да се усъвършенствате самостоятелно. В кракосрочен план, вероятно няма да забележите незабавно нарастване на доходите си. Обаче, когато имате по-малко „течове“ в играта си, вашият уинрейт ще бъде по-висок. Треньорът би могъл да ви помогне да подобрите уинрейта си, което ще ви донесе допълнителни месечни или дори годишни печалби.

Нека ви дам един пример: ако например сложите в банката 50$ с 5% годишна лихва (което е доста високо), ще имате 52.5$ в края на годината.

А това беше доста песимистичен пример с тренировката, тъй като определено е възможно, уинрейта ви да се повиши дори само след една тренировка, ако имате няколко основни „лийка“, ще можете да се предвижвате по лимитите по-бързо, да учите по-добре самостоятелно, да вкарвате повече обем, отколкото само 10К ръце/месец, да купите повече тренировъчни часове и т.н. В действителност, ценността е доста по-голяма.

Аз имам един приятел, който беше „заседнал“ на НЛ50 без никакви следи за подобряване. Тогава той реши да инвестира половината от банката си в наемане на частен треньор. След една година, сега той е на НЛ200/НЛ400 и направи 9.5К$ през последния месец. Първоначалната му инвестиция беше около 750$, и той ми каза, че ценността, която той получи от нея е направо безумна. Десетки хиляди долари! Това направи невероятно голяма промяна в него – той лесно би могъл да остави покера тогава, но вместо това той решава да инвестира в себе си и сега той чудесно си изкарва прехраната, играейки покер.

Разбира се, има и други начини да инвестираш в себе си – купувайки книги, участвайки в он-лайн курсове, купувайки достъп до сайтове с покер-видеа, присъединявайки се към семинари, и т.н.

Можете също така да проверите моят Private Coaching thread. Тук ценността на тренировките е доста по-голяма. Не само ще ви помогна да станете по-продуктивен, но и ще ви науча на концепции, които ще ви позволят да просперирате в дуги области на живота си. Затова ще станете много по-преуспял, така че ценността е безценна.

ДЕЙСТВИЯ:

Не чакайте до утре за да инвестирате в себе си – направете го сега! Броят на добри треньори постоянно расте, така че използвайте тази възможност и поръчайте треньорите още сега, когато те все още са ви по джоба (ами ако не са ? и никога не са били?). Дори ако това означава, че трябва да инвестирате половината от банката си (която е за игра, естествено), аз съм сигурен, че в дългосрочен план (ах този дългосрочен план – навсякъде е), ценността на тази инвестиция ще е много по-голяма от стойността й.

В началото на ръководството споменах, че всичко това се отнася за действия. Предприех своето действие – написах това ръководство за всички вас безплатно (е, и аз го преведох безплатно за всики вас). Сега е ваш ред да предприемете някакви действия, да приложите концепциите, които ви преподавах, а също така и да инвестирате в себе си, за да можете да се усъвършенствате по-бързо. Допускам, че сега има много повече добри покер играчи, отколкото преди. Но това не означава, че няма да можете да правите купища пари от тях. Просто трябва да бъдете по-добри, отколкото по-голямата част от тях. Показах ви пътя, сега е ваш ред да минете по дистанцията…

Край“

Или не? Сега, тези, които са прочели това ръководство, имат две опции. В случай че прилагате поне 80% от него, вие сте един от най-продуктивните покер-играчи в света. Бих искал да ви поздравя по този случай. Наистина се радвам за вас.

В случай че сте само прочели ръководството и не намерихте време да го приложите (или приложихте само малка част от него), съжалявам. Мнозинството от хората, които само четат съдържанието, но никога не намират време да го приложат, никога няма да преуспеят. Те просто си пропиляват времето.

Обаче, има няколко изключения. Осъзнах, че има някои хора, на които им е нужен ритник в задника, някой друг да им търси отговорност или поне да ги кара да вършат нещо. Има също така и хора, които не искат да прилогат всичко, тъй като искат да приложат концепциите, които ще направят първо най-голямата промяна в живота им.

В тези два случая аз определено мога да помогна. Осъзнах, че аз не мога да ви ритна в задника чрез написване на това ръководство. Това ще бъде по-ефективно да се направи от човек с голяма и тежка обувка. Осъзнах също, че не мога да напиша ръководство, което ще помогне на всички в специфичната им ситуация. Не го разбирайте погрешно, обаче. Ако прилагате това ръководство стъпка по стъпка, вие ще постигнете невероятни резултати. Тези техники са изпитани на висока цена и те ще ви дадат невероятни резултати. Обаче, бихте постигнали дори по-добри резултати, ако точно знаехте, какво трябва да направите в дадена ситуация. След това, подобряването би било доста по-бързо, защото ще сте способни да решавате първо най-големите си проблеми и да ги оптимизирате по-късно.

В тези два случая действително ви препоръчвам да погледнете моите Private Coaching thread. Мога да ви предложа няколко ритници в задника, мога да помогна да предприемете действия незабавно и ще ви придружа във вашето пътуване. Мога да ви предложа и персонални съвети, които ще ви помогнат да решите специфичните си проблеми, колкото може по-бързо.

Има много неща, които не споменавам в това ръководство, и с които мога да ви помогна. Споменах някои интересни теми в моят Live Coaching (тук има достъпни видеа – който разбира английски – да заповяда), и планирам да пиша отново за Pokerstrategy.com.

Е, и какво следва?

Очаквайте следващото, вече пълно, ръководсто. Ако някой иска, може да отдели няколко минути за анкетата му: short survey

Очаквайте продължения: soon, very soon

Advertisements
 

Етикети:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers like this: